Skip to main content

Second shooter bij een bijzondere bruidegom

By 12 april 2021november 3rd, 2021Blog, bruidsfotografie, trouwfotografie
Voorbereidingen van de bruidegom op zijn trouwdag, das strikken.

Second shooter bruidsfotografie

Afgelopen zaterdag was ik ingehuurd als second shooter bruidsfotografie bij een, voor mij, bijzondere bruidegom.
Als trouwfotograaf in Groningen, Friesland, Drenthe fotografeer ik weleens een stukje van de trouwreportage voor een andere bruidsfotograaf. In dit geval bij de bruidegom, zodat mijn collega bij de bruid kon fotograferen.

Bruidsfotografie

Bruidsfotografie wordt tegenwoordig vaak door twee bruidsfotografen gedaan. Zo werk ik bij Kleij & Co met een vaste second shooter trouwfotograaf, maar je kunt ook een oproepje plaatsen op Facebook: er bestaat een aparte pagina van en voor second shooters bruidsfotografie.
Dat deed ook fotograaf Eline Bon. Zij had een oproep geplaatst voor een uurtje fotograferen in Steenwijk, waar een bruidegom zich zou voorbereiden op zijn trouwdag. (Want hoewel bij een bruiloft veel aandacht uitgaat naar de bruid, verdient ook de bruidegom een mooie trouwfoto.)
Ik had in een reactie een fotograaf uit Steenwijk getagd, met daarbij de opmerking dat ik eventueel zelf ook beschikbaar was.

Voorbereidingen van de bruidegom op zijn trouwdag

Stijl van bruidsfotografie

Eline had mijn website bekeken en gezien dat onze stijl van bruidsfotografie behoorlijk overeenkomt. Ze vroeg mij of mijn aanbod nog geldig was, want ze zou het fijn vinden wanneer zij haar trouwreportage kon aanvullen met mijn trouwfoto’s van de bruidegom. Uiteraard keek ik ook even op haar website en verdraaid: bij sommige foto’s moest ik twee keer kijken, want ik dacht echt door mij gemaakte trouwfoto’s te zien, zó bijzonder! Dus ja; dat doe ik dan met veel plezier.

Bruidegom

Omdat ik graag wilde kennismaken met en nog wat vragen had aan de bruidegom, vroeg ik haar om zijn naam en contactgegevens. Toen haar antwoord in de mailbox plopte kon ik mijn ogen amper geloven….wát een toeval! Is de wereld echt zo klein?
Ja, de wereld is echt zo klein, weet ik nu.
De bruidegom zijn vader en ik hebben, in het ziekenhuis, jarenlang samengewerkt. Ik ken hem, weliswaar uit de verhalen, al vanaf babyleeftijd. Heb vanaf de zijlijn alles meegemaakt: de geboorte van zijn broertje (die nu getuige was tijdens de huwelijksplechtigheid), de privéperikelen binnen het gezin; de verhalen die je als collega’s met elkaar deelt.
Ook is het mede dankzij zijn vader dat ik ervoor gekozen heb om een fotografie opleiding te gaan doen aan de Fotoacademie. Hij heeft, naast zijn werk, de Fotovakschool gedaan. Zelf zat ik in een fase dat ik iets anders wilde gaan doen, maar niet wist wat. Onder andere mijn gesprekken met hem hierover hebben bijgedragen aan mijn besluit om een fotografieopleiding te gaan doen.
En dan sta je op een dag dus met je fotocamera voor zijn zoon, de bruidegom.
Het gaf dat uurtje fotograferen iets extra’s, voor beide partijen.

Voorbereidingen van de bruidegom op zijn trouwdag, trouwschoenen

Terugrijdend naar huis bedacht ik mij weer hoe waanzinnig leuk ik het vind om fotograaf te zijn en dan vooral om het contact dat je met iemand opbouwt. Wat uiteindelijk ook resulteert in mooie foto’s. Love it!

Heb jij ook trouwplannen?
Kijk dan eens in mijn pagina over bruidsfotografie.
Heb je vragen of wil je gewoon eens vrijblijvend kletsen over jullie plannen?
Bel of mail mij, de gegevens vind je onderaan de pagina.