Skip to main content
 
 
 
 
 

Over mij

Wat voor persoon ben ik

Positief, empatisch, benaderbaar, ik heb een open instelling, hou van gezelligheid, ben betrouwbaar, humoristisch, beweeglijk, ondernemend en iedere minuut van mijn leven bewust belevend.

Mijn familie voegt daar graag aan toe: eigenwijs, áltijd maar met die camera bezig, de humor is vooral fout, ik loop te snel, ik wil te veel en ben te nieuwsgierig. Ze hebben (vooruit, een klein beetje) gelijk.

In mijn vrije tijd kom ik graag op Terschelling. Daar kan ik doen wat ik het liefste doe: veel en lang wandelen, heel veel fotograferen, grote puzzels leggen en gezellig met mijn lief ergens neerstrijken voor een lekkere koffie of lunch.

Sinds de dag dat ik ouder werd dan mijn vader realiseer ik mij iedere dag opnieuw wat een bevoorrecht en gelukkig mens ik ben. Ik ben gezond, heb de liefste man ter wereld, twee zonen waar ik stapelgek en apetrots op ben, een lieve familie en een geweldige baan. Ook ben ik in de gelegenheid om mijn plannen te verwezenlijken. Dat is niet iedereen gegeven, ik ben er dankbaar voor.

Fotograaf Jolanda Kleij van Kleij & Co Fotografie

Wat voor fotograaf ben ik

Fotografie stijl

Mijn fotografiestijl kenmerkt zich niet alleen door de frisse, warme en kleurrijke beelden, maar ook door contrastrijke zwartwit platen. Daarnaast ben ik qua uitsnede dol op vierkant beeld; het dwingt je tot keuzes, want er sneuvelt daarbij altijd iets van het totaal opgenomen beeld. Wat wil ik laten zien, wat vind ik belangrijk, waar wil ik dat de balans in het beeld ligt. Kortom, allemaal beslissingen die je moet nemen bij het maken van een vierkante uitsnede. Daaruit volgt dat ik weloverwogen mijn foto’s bewerk en per foto bewuste keuzes maak.

Werkwijze van Jolanda bij een fotoshoot of operatie

Een fotoshoot doen of een operatie ondergaan; het is allebei spannend. Al sinds mijn 18e jaar ben ik werkzaam op de operatieafdeling, vanaf mijn 22e jaar als anesthesie assistent. In die jaren ben ik er zeer bedreven in geraakt mensen gerust stellen. Ik laat iemand zich op zijn gemak voelen en zal diegene met aandacht en een grapje door spannende momenten loodsen.

Kindvriendelijke fotograaf Groningen

Ook kinderen zijn als was in mijn handen. Zelf ben ik moeder van twee (inmiddels volwassen) jongens. In mijn loopbaan als anesthesie assistent heb ik jarenlang met angstige, temperamentvolle en weerbarstige kindjes te maken gehad. Ik vond en vind het geweldig om zulke ukkies op mijn hand te krijgen en ze uiteindelijk zover te krijgen dat ze zich in vertrouwen over durven te geven. Die vaardigheid komt bij kinderfotografie goed van pas. Of het linksom of rechtsom gaat, ik krijg uiteindelijk altijd medewerking van de kinderen, vaak gepaard met een uitreikend handje en soms zelfs met een spontane knuffel.
Kinderfotografie vind ik heel erg leuk om te doen en een fotoshoot bij mij is altijd een gezellige en ontspannen gebeurtenis.

 

fotograaf Groningen -
Kinderportret van kinderfotograaf Groningen Leek Tolbert Jolanda Kleij Kleij & Co Fotografie

De missie van Jolanda Kleij

Tijd en aandacht voor jou

De missie van Kleij & Co Fotografie is het unieke van jou zichtbaar te maken. Daarvoor is het nodig dat ik jou zo goed mogelijk leer kennen. Bovendien vind ik dat leuk, om jou te leren kennen. Daarom wil ik tijd en aandacht in jou investeren. Ieder mens mag er zijn, doet ertoe en mag gezien worden. Via mijn fotografie wil ik jou laten zien.
De drie pijlers onder mijn missie zijn liefde, kwaliteit, en betrokkenheid.

Duidelijk zichtbare liefde bij een ouder echtpaar

Mijn intrinsieke motivatie

Zelf heb ik al jong mijn vader verloren aan een ongeneselijke ziekte. En weet je? Daar komt mijn intrinsieke motivatie vandaan. Het allerlaatste analoge fotorolletje waarmee ik heel bewust foto’s van hem gemaakt heb, dat is mislukt. Omdat ik wist wat voor belangrijke foto’s ik zou gaan maken ben ik destijds naar een fotospeciaalzaak gegaan, om dat rolletje door een deskundige in mijn vaders camera te laten zetten; ik was bang dat ik het zou verprutsen. Helaas is dat uiteindelijk toch gebeurd, maar nu door de medewerker van die fotozaak. Het verlies van juist die dierbare foto’s, van die bewust gefotografeerde momenten; ik kan er nog steeds om huilen. Het maken van goede en mooie familiefoto’s doe ik daarom vanuit een intrinsieke motivatie. Ik zie en herken liefde, ongeacht de relatie waarin die bestaat, en wil die voor jou vastleggen. Niet op een rolletje, maar zo veilig mogelijk op twee geheugenkaarten en natuurlijk op mooie fotoprints.