Skip to main content

PORTRETFOTOGRAAF GRONINGEN

portretfotografie

Portretfotograaf voor LinkedIn foto’s

Heb je een LinkedIn portret nodig? Dan zorgen we samen voor een krachtig portret met een professionele uitstraling.

Portretfotografie of snapshot?

Een portret fotograferen is niet als een snapshot; waar een snapshot met één klik klaar is, is een portret maken ander werk. Voor jou omdat je nadenkt over kleding, eventuele visagie en hairstyling, uitstraling en locatie. Voor mij als fotograaf omdat ik nadenk over wat voor licht ik ga gebruiken, maar ook wat voor apparatuur ik nodig heb en wat voor objectief. Dat wordt allemaal grotendeels bepaald door het doel van het portret.
Het allerbelangrijkste voor een goed resultaat is echter dat jij je op je gemak voelt. Wanneer je ontspannen gefotografeerd wordt door mij, zul je dat ook uitstralen. Om die reden vind ik portretfotografie een van de meest uitdagende kanten van dit vak.

personal branding voor een squash coordinator

Coachen door fotograaf

Afhankelijk van het doel van het portret wil je iets uitstralen, iets blootgeven van jezelf. En precies daarvoor heb je mijn coachende hulp nodig; ik zorg ervoor dat we een foto maken waarin dát stukje van jezelf, dat je graag wilt laten zien, uitgelicht wordt.

Zakelijke portretfoto avn een schoonheidsspecialist
LinkedIn portret van een zakenvrouw

Werkwijze

Tijdens ons eerste telefonische contact vertel jij wat voor soort portret je nodig hebt. Aan de hand daarvan spreken we door wat voor kleding het meest geschikt is en of visagie gewenst is. Ook de locatie bespreken we; fotograferen we in mijn fotostudio in Tolbert of doen we een buitenshoot?

Voorafgaand aan het fotograferen maken we kennis en drinken we een kop koffie. Het doel daarvan is dat jij je op je gemak gaat voelen bij mij. Maar eigenlijk ook omdat ik het leuk vind; ik hoor graag het verhaal van iemand.

Tijdens de fotoshoot coach ik jou. Ik weet inmiddels wat je zoekt qua uitstraling en zorg dat dat zichtbaar wordt in het portret. Je krijgt aanwijzingen over hoe te zitten of te staan en wat te doen met je handen.

Portret Marije Glas, bestuurslid Esperia Groningen

Bewerken

Je kunt, tijdens de shoot, de foto’s bekijken op de camera en die van een waardering voorzien. Deze foto’s en de foto’s die ik later zelf selecteer, stuur ik je in de ruwe versie, zodat je een keuze kunt maken. Jouw keuze ga ik verder ontwikkelen en bewerken. Portretfoto’s retoucheer ik; tijdelijke huidafwijkingen verwijder ik en verder zorg ik ervoor dat jouw portret een mooie en verzorgde foto wordt met een professionele uitstraling.

Levering

Ik lever de foto’s zoals we vooraf besproken hebben. Dat kan in digitale vorm, in dat geval verstuur ik ze via wetransfer.com. Wanneer we een print hebben afgesproken bestel ik deze zodra jij akkoord hebt gegeven.

Terecht Gesteld

fotograaf Groningen -personal branding voor een squash coordinator

Personal branding squash coördinator

Jongeren van de IMC Weekendschool Groningen krijgen een portret cadeau bij hun diploma uitreiking

IMC Weekendschool Groningen

Bestuur studievereniging Clio Groningen

Bestuursfoto studievereniging Esperia Groningen 2017

Bestuur studievereniging Esperia Groningen

Portret van dispuutlid Spes Patriae van studentenvereniging Dizkartes in Groningen

Dispuut Spes Patriae

Zakelijk Portret

90

zakelijke klant - excl. BTW

in studio

korte sessie

1 digitale foto (meer foto’s mogelijk)

gemaakt in juist bestandsformaat voor het bedoelde social media platform