Skip to main content

Regen op de bruiloft

By 21 februari 2022Blog, bruidsfotografie

Toen jij fantaseerde over jouw bruiloft kwam daar vast geen regen in voor. Maar ja, je kunt veel willen regelen, het weer laat zich helaas niet regelen!

Regen op de bruiloft – is dat erg?

 

Welnee joh! Zoals de Italianen zeggen: Sposa Bagnata, Sposa Fortunata.
Oftewel: Natte bruid, Gelukkige bruid.
Gelukkig zijn er ook in de regen genoeg leuke trouwfoto’s te maken. En echt, het regent nooit een hele trouwdag!

Al moet ik eerlijk bekennen, bij de laatste bruiloft in de regen begon ik daar even aan te twijfelen. Het kwam non stop met bakken uit de hemel en de buienradar voorspelde geen verbetering. De trouwauto was prachtig gepoetst en versierd, maar vooral nat, evenals de chauffeur. We hebben even gewacht op verbetering, toen dat uitbleef zijn we uiteindelijk maar gewoon gegaan. Uiteraard gewapend met een grote paraplu, die ik altijd meeneem als ik regen op een bruiloft verwacht.

De first sight in de regen

Dit leuke bruidspaar woont al jaren samen, maar besloot na al die jaren toch om te trouwen. De trouwkleding uitzoeken ging apart van elkaar, vergezeld door de kinderen. In een winkel voor hem en voor haar, zodat de kinderen samen konden bepalen of de uitgezochte kleding qua kleur en stijl bij elkaar paste. Ze ontmoetten elkaar steeds in het midden van de winkel om spullen te vergelijken, terwijl de ouders stiknieuwsgierig in de kleedkamer moesten blijven wachten…een briljant plan!
Het first sight moment was dus echt het moment dat bruid en bruidegom elkaar voor het eerst in trouwkleding zagen. Wat ik toen zo leuk vond: ze waren er ook nog gewoon zenuwachtig voor!

Trouwfoto’s maken in de regen

Gewapend met paraplu en broodjes zijn we gegaan. In de route naar de trouwlocatie lag een leuke fietstunnel, waar we begonnen zijn met het maken van trouwfoto’s. En zowaar, daarna werd het een soort van droog, dus we konden volop ons gang gaan!

Herfstkleuren in de trouwfoto’s

Behalve regen op de trouwdag zorgde de herfst ook voor prachtige kleuren. Met veel droge momenten tussendoor hebben we daar uitgebreid van geprofiteerd. Al had de bruid dat niet helemaal door… dat was een onbetaalbaar moment waar ik verschrikkelijk om heb moeten lachen. We hadden afgesproken op een bepaalde plek te stoppen voor een foto. De auto stond, zoals ook afgesproken, midden op de weg geparkeerd. Ik stond klaar met de camera en wachtte. En wachtte. Toen toch maar even naar de auto gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Zat het bruidspaar even gezellig een broodje te eten. “Oh? Moeten we eruit? We zitten even te eten” zei de bruid, verbaasd. Hahahaha, geen probleem hoor!

Conclusie

Regen op je bruiloft hoeft echt geen probleem te zijn, want je kunt overal mooie trouwfoto’s maken! Jullie stralen, zien er prachtig uit, dat is al meer dan voldoende voor mooie trouwfoto’s!