Skip to main content

Newborn en meer in 2020

By 30 december 2019Blog
Handen van papa en pasgeboren zoon tegen elkaar

Newborn en meer in 2020

Inmiddels staat 2020 op de stoep, wat vloog 2019 voorbij! Het gaat wederom een jaar van verandering worden bij Kleij & Co. Newbornfotografie, zwangerschapsfotografie, familiefotografie, afdrukservice, inlijstservice: vanaf volgend jaar breid ik mijn service uit.

Dilemma van 2018

Een jaar geleden schreef ik over mijn dilemma van 2018; wat te doen nu Janet zich terugtrok uit Kleij & Vermist Fotografie? Destijds besloot ik verder te gaan als Kleij & Co en gaf mijzelf een jaar de tijd om te zien of dat lukte en of ik dat leuk vond, zo in mijn eentje.
Ja; het lukte.
Ja; ik vond het leuk.
En meer dan dat.
Het was leuk en gezellig om dit samen met Janet te doen in Kleij & Vermist Fotografie, maar in het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik het ook heel fijn vind om alles zelf te bedenken, te beslissen en uit te voeren. Terugkijkend merk ik dat ik gegroeid ben als ondernemer en veel geleerd heb. De doelen, die ik voor dit jaar gesteld had, heb ik behaald en ik borrel van nieuwe plannen en voornemens.

Newbornfotografie

Terugkijkend merk ik dat van alles waarvan ik dacht had dat dát niet mijn fotografie zou zijn, het dat toch juist wel is.
Newbornfotografie; per ongeluk rolde ik erin (volgens mij heb ik al vaker verteld dat ik ergens per ongeluk in rolde…zou het een duwtje van hogerhand zijn?) en tot mijn verbazing bleek ik het erg leuk te vinden. Sowieso heb ik wat met kleintjes, of het nu baby of peuter of puber is…ik hou ervan. Maar het belangrijkste, dat wat mij altijd weer pakt (ik noem mijzelf niet voor niets de Fotograaf van de Liefde) is die onvoorstelbare verliefdheid van de ouders op het nieuwe kleine mensje. Om daar getuige van te zijn, om dat te vangen in foto’s is zó onvoorstelbaar mooi om te doen!
Ik zal de newbornfotografie op twee manieren gaan aanbieden: in studiosetting of in de vorm van lifestylefotografie bij de klant thuis.

Zwangerschapsfotografie

Dat bloeiende lijf, de verwachting, de blijdschap en de verliefdheid tussen de aanstaande ouders en De Buik. Had ik al gezegd dat dat dingen zijn waar de Fotograaf van de Liefde voor valt? Sorry, ik val in herhaling. Toch is dat het fundament waar Kleij & Co Fotografie op gebouwd is; Liefde. Dus die prachtige tijd, die zó voorbij is (al denk je daar als zwangere op dat moment heel anders over…ik weet het), ervaar het vooral heel bewust en laat jezelf fotograferen! Je bent maar zo kort in je leven zo bijzonder, zo mooi, zo uniek en het is voorbij voor je het in de gaten hebt. Gun jezelf meer dan alleen die foto’s die met de smartphone gemaakt zijn.

Familiefotografie

Het klinkt niet zo sterk, om steeds maar weer te verkondigen dat je per ongeluk ergens in rolde. Toch is dat precies de manier waarop ik dit jaar mijn basis gevonden heb. Ik werd steeds gevraagd voor dingen die ik oorspronkelijk niet in mijn aanbod had staan. Om vervolgens te ontdekken dat het wel heel erg bij mij past. Dat ik er (zo krijg ik dat terug van mijn klanten) juist erg geschikt voor ben om dat te doen. Dat dat steeds terug te voeren is op wie ik ben als persoon en wat ik zo mooi vind aan het vak fotografie. Dan is het bijna logisch om te zeggen dat Familiefotografie daar ook onder valt.

Afdrukken, fotoalbums, inlijsten

USB stick

Mooie foto’s op een stickje. Op de harde schijf.
Zeker; ook ik lever de trouwreportages af op een usb stick.
Maar daarnaast lever ik ook altijd een album. Wat voor fotografie ook; je huurt een fotograaf in om mooie en sprekende foto’s te verkrijgen.
Dat stop je dan toch niet weg op de harde schijf van de computer, dat wil je toch vooral zien?!

Fotoalbums en meer

Met die overtuiging heb ik dit jaar veel tijd en geld geïnvesteerd in het aanbod van de verschillende vormen van fotoafdrukken.
Ik ben de samenwerking aangegaan met een aantal fabrikanten en producenten, die stuk voor stuk vakwerk leveren. Bij wie, net als bij mij, de klanttevredenheid bovenaan het prioriteitenlijstje staat.
Fotoalbums, fotokunst aan de muur, verschillende manieren van inlijsten; in 2020 kun je het allemaal bij mij komen bekijken, uitzoeken en bestellen.

Nieuwe website

En dan tot slot een update over de website.
Inmiddels beheer ik drie websites: Jolanda Kleij FotografieJolanda Kleij Boudoir Fotografie en Kleij & Co Fotografie.
In de tijd is deze situatie zo ontstaan en het is niet handig. Ik concurreer met mijzelf en voor klanten is dit ook niet altijd duidelijk.
Daarnaast bleek het een bijna onmogelijke opgave om, naast het gebruikelijke werk, drie websites up-to-date te houden en ook alle social media kanalen regelmatig van content te voorzien.
In 2020 gaat dit veranderen.
De drie sites zullen geïntegreerd worden in de Kleij & Co website, waardoor al mijn aanbod op 1 plek te vinden is.
Dit zal even tijd in beslag nemen, ik zal jullie op de hoogte houden hierover.

2020

Dus kom maar door 2020; ik ben er klaar voor en heb er zin in!
Ik wil jullie allemaal een heel fijne jaarwisseling toewensen en een liefdevol en gezond nieuw decennium.

Proost!