Skip to main content

De First Sight

By 10 december 2019oktober 11th, 2021Blog, bruidsfotografie, trouwfotografie
Bruidsfotografie; trouwfotograaf; First Sight van een bruidspaar bij Aduarderzijl. De bruidegom wacht op de bruid.

De First Sight

Een bijzonder moment tijdens een trouwdag vind ik de First Sight. Het is dat moment dat de bruid en de bruidegom elkaar voor het eerst zien in hun trouwkleding. Deze gebeurtenis, waar vaak wel een jaar aan voorbereiding aan vooraf gegaan is, is het startschot van de trouwdag.

Bijzonder moment

Hoewel de meeste koppels al samenwonen voor zij gaan trouwen, wordt hier vaak teruggegrepen naar oude tradities: elkaar niet zien tijdens het kleden voor deze dag. Vaak is de kleding gekocht met de naaste familie en weet de partner niet wat er uitgezocht is. Best spannend dus, om elkaar dan voor het eerst in de trouwkleding te zien. Het is leuk om daar een bijzonder moment van te maken en van tevoren te bedenken hoe je dat moment wilt vormgeven.

Waar spreek je af?

First Sight van bruid en bruidegom bij de voordeur van de bruid haar ouderlijk huis  First Sight van bruid en bruidegom bij de voordeur van de bruid haar ouderlijk huis. De bruidegom bekijkt zijn bruid.  First Sight van bruid en bruidegom bij de voordeur van de bruid haar ouderlijk huis in Bedum. De bruid bekijkt het trouwkostuum van haar bruidegom.
Het meest traditioneel is wanneer de bruidegom de bruid thuis (waar vaak het ouderlijk huis voor gekozen wordt) komt ophalen. Hij staat voor de deur met het bruidsboeket en zij doet open. Maar het kan natuurlijk ook anders:

 

First Sight bij Menkemaborg in Uithuizen. De bruidegom wacht tot hij zich mag omdraaien naar zijn bruid.  First Sight bij Menkemaborg in Uithuizen. De bruidegom heeft gewacht tot hij zich mocht omdraaien naar zijn bruid en bewondert haar nu.  First Sight bij Menkemaborg in Uithuizen. De bruidegom geeft zijn bruid een polscorsage als bruidsboeket.
Martijn en Nelleke hadden hun First Sight bij de Menkemaborg in Uithuizen, hun woonplaats. Wij stonden met paraplu’s in de aanslag te wachten, want even voor het afgesproken tijdstip kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. Op het moment zelf werd het droog en brak de zon door, wat het toch al bijzondere moment letterlijk en figuurlijk extra glans gaf. Nelleke kwam aan in een mooie rode 2CV, gereden door een chauffeur.

 

First Sight van een bruidspaar bij Aduarderzijl. De bruidegom wacht op de bruid.  First Sight van een bruidspaar bij Aduarderzijl  First Sight van een bruidspaar bij Aduarderzijl.
Gerard En Marloes hadden hun First Sight bij Aduarderzijl. Gerard stond bovenop de sluis (beter gezegd: zijl) te wachten tot Marloes daar arriveerde. Op de achtergrond het prachtige landschap en het Reitdiep; het was een prachtige locatie voor dit bijzondere moment.

Wie zijn er getuige van dit moment?

Wat willen jullie? Mag iedereen getuige zijn van dit bijzondere moment? Of wil je dit moment voor jullie samen (en de bruidsfotografen) houden?
Martijn en Nelleke kozen voor een moment samen. Gerard en Marloes hebben er heel bewust voor gekozen om de ouders van Marloes getuige te laten zijn van dit moment.

Jullie keuze

Ieder paar heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis en bedenkt uitgebreid hoe de trouwdag moet verlopen. Mijn advies: denk ook na over dit moment. En bespreek het ook met jullie fotograaf, die heeft ongetwijfeld een paar fijne tips hierover!