Skip to main content

KEI-weekposter 2018 van A.S.V.Dizkartes

By 7 juli 2018juli 16th, 2020bedrijfsfotografie, Blog, business
KEIweek-poster-Dizcartes-Groningen-studentenvereniging

Studenten

Wat misschien opvalt aan mijn portfolio, is dat ik vaak werk voor en met studenten. Ik doe dat met enorm veel plezier.
Via deze portfoliofoto’s werd ik gespot door het bestuur van A.S.V. Dizkartes in Groningen, die op zoek waren naar een fotograaf.
Jaarlijks wordt er een poster ontworpen, die in de KEI-week alle nieuwe studenten in Groningen moet verleiden lid te worden van deze ontzettend gezellige en vooral no-nonsense studentenvereniging. De poster voor de komende KEI-week hangt op dit moment voor de ramen van alle Dizkarteshuizen en in een aantal horecagelegenheden.

Voorbereiding

Tijdens een voorgesprek hebben we besproken wat hun wensen waren. Wat wilden ze laten zien, wie wilden ze daarmee aanspreken en hoe zagen ze dat voor zich. Hun kernwaarden kwamen aan bod, de typische “Dizkartes-eigenschappen”, de trots op hun sociëteit aan de Peperstraat (wat sinds een jaar in volledige eigendom is van de vereniging) en de gezelligheid die de leden ervaren binnen deze vereniging. En dat allemaal in 1 foto gestopt; leuke uitdaging! We besloten een gezellige middag te organiseren aan het einde van de tentamenperiode en daar dan de foto te maken.

De shoot

Hoewel studenten natuurlijk meer van het ’s avonds en ’s nachts feesten zijn, was de opkomst op de middag van de shoot groot en zat de sfeer er al gauw in. Staande op een wankele en, met behulp van bierviltjes, enigszins gestutte ladder kon ik alles overzien en zag wat ze bedoelden tijdens het voorgesprek; iedereen met elkaar en door elkaar, gezelligheid, lol, geen clustertjes, maar feest overall. Ik zal niet in detail treden, beroepsdiscretie enzo, maar van wat er zich allemaal voor mijn camera afspeelde….ik heb er buikpijn aan overgehouden, zo verschrikkelijk heb ik daar gelachen! Ja, het was een mooi feest.  En studenten zijn leuk.
Dizkartes; volgend jaar hoop ik weer van de partij te mogen zijn!