Skip to main content

Beauty en Boudoir

By 21 september 2018juli 16th, 2020beauty boudoir, Blog, boudoirfotografie
Boudoirfotografie, boudoirshoot, lingerieshoot, lange benen

De circel is rond

Boudoirfotograaf Leek, boudoirshoot, lingerieshoot, corset

Bijna drie jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie. De meest gestelde vraag in de maanden daarna was: “En wat ga je nu doen?”

Het meest eerlijke antwoord was dat ik geen idee had. De opleiding had mij vier jaar lang volledig opgeslokt; ik had weinig aandacht beschikbaar voor mijn familie, vrienden, dagelijkse dingen en ook voor mijzelf had ik amper aandacht. Ik MOEST alleen maar dingen, wat ik WILDE, daar heb ik mij al die tijd doof en blind voor gehouden, want: “geen tijd”.

Na het halen van mijn diploma moest ik vier jaar achterstallig onderhoud wegwerken. Daarnaast was ik moe en had geen ruimte in mijn hoofd voor wat voor creatiefs of innovatiefs ook. Jolanda kleij Fotografie, wat ik wel graag wilde opstarten, stond op een waakvlammetje. Maar ook dat gaf weer onrust….ik wilde begínnen, maar hoe? Waarmee?

Waardevol advies

In die tijd kreeg ik een waardevol advies van iemand: neem een jaar de tijd om gewoon te doen wat je leuk vindt. Laat dat gevoel van “ik moet beginnen” los en doe alleen waar je zin in hebt. Na een jaar kijk je terug en beoordeel dan waar je het meeste plezier aan hebt beleefd.

Dat advies heb ik ter harte genomen. Ik ben gestopt met “moeten” en kreeg weer lucht in mijn hoofd. Heb leuke projecten gefotografeerd en realiseerde mij na dat jaar dat mijn oorspronkelijke motivatie nog steeds overeind stond: ik fotografeer uit nieuwsgierigheid en zoek naar verbinding. Jolanda Kleij Fotografie ging draaien en ik ben daarnaast, samen met een studiegenoot, met bruidsfotografie gestart. Gezelligheid, mensen, samenwerken, verbinding, emoties; alles waar ik van hou komt samen in dat soort fotografie.

Visagie en styling

Het afgelopen jaar kwam ik in contact met visagiste/haarstyliste Lotte Meijer. We raakten aan de praat over onze gemeenschappelijke interesses en ontdekten dat die veel overeenkomsten vertoonden. We besloten samen dingen te willen uitproberen. Ik kreeg daar een enorme mentale zet van. Heerlijk om mij weer eens in iets te verdiepen.

Boudoirfotografie, boudoirshoot, lingerieshoot, zwanger
Boudoirfotografie, boudoirshoot, lingerieshoot

Erotiek

Tijdens mijn opleiding hebben we de opdracht Erotiek gehad. Bij zo’n opdracht hoort het doen van vooronderzoek en het uitproberen van verschillende dingen, voordat je de opdracht definitief vorm gaat geven. Ik heb dat lastige, maar wel heel interessante opdrachten gevonden. De betreffende foto’s zijn gemaakt, beoordeeld, opgeborgen en ik heb er nooit meer aan gedacht. Tot het sparren met Lotte. Ik ben opnieuw aan het onderzoeken geslagen en ontdekte dat ik het nog steeds een hele interessante vorm van fotografie vind .

Training

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op Mireille Poeisz, een in Nederland grote bekende op het gebied van boudoirfotografie. Op mijn verzoek heeft zij mij een dag getraind. Wat was dat geweldig om te doen! Die dag werd de kiem gelegd voor beautyboudoir.nl.
Een paar dagen na de shoot was ik mijn bureau aan het opruimen en vond daar een geprint moodboard van mijn vooronderzoek voor de workshop. Dat was vreemd, want ik dacht dat ik mijn moodboards allemaal digitaal had gemaakt, ik kon mij niet herinneren dat ik geprint had. Toch kwamen de foto’s overeen met mijn digitale boards. Ik draaide de print om en las: “voorstudie opdracht erotiek, 2013”.
Dat maakte de cirkel rond.

Boudoirfotografie, boudoirshoot, lingerieshoot