Skip to main content

Buikpijn voor fotoshoot

By 24 oktober 2018juli 16th, 2020bedrijfsfotografie, Blog, business
Schoonheidssalon-Linda Dool--Bedum-JolandaKleijFotografie

Profielfoto’s

Linda Dool had nieuwe profielfoto’s nodig. Zij heeft een huidverzorgingssalon, een website, een eigen magazine en een stoepbord met haar foto bij de voordeur. Dus graag wat variatie in de foto’s. En oja; ze werkt uitsluitend met natuurlijke producten, dus kunnen we dat ook laten uitstralen in de foto’s?

Bedrijfsfotografie

Naast profielfoto’s wilde zij ook mooie foto’s hebben van haar schoonheidssalon. Of profielfotografie met bedrijfsfotografie te combineren viel? Uiteraard is dat mogelijk, leuk juist, zo’n grote klus!

Buikpijn

Vooraf liet zij mij weten echt buikpijn van de zenuwen te hebben; ze poseert niet makkelijk en zag er als een berg tegenop. Ze had zelfs geoefend met haar man, maar die lieve schat liet haar na een paar pogingen weten dat ze écht niet fotogeniek was. Tja, hoe hoog kan de lat liggen!

 

We zijn begonnen met de profielfoto’s, zodat ze dat maar klaar zou hebben.
Haar man heeft haar talent miskend, want vanaf de eerste foto ging ze als een speer; het was prijsschieten! Niks ongemak, alleen maar gezelligheid en een hoop plezier. Vanwege de verschillende lokaties en kledingsets werd het een lange sessie, die ook nog gevolgd werd door de shoot van de salon zelf. We besloten de  geplande foto’s in de graanvelden uit te stellen naar een later moment.

 

Shoot in het graanveld

Met dank aan de geweldige zomer die we hadden, konden we eigenlijk altijd wel met ondergaande zon fotograferen. En owww dat geeft zulk mooi licht! Precies wat we zochten voor het type foto dat we in ons hoofd hadden.
Uiteraard wilden we geen schade aanrichten in het graanveld en zochten we een open plekje waar een stoel gezet kon worden. Het leek voor ons gemaakt te zijn; looppaadjes waar we langs konden, een kleine open ronde plek waar de stoel kon staan; het was perfect! Af en toe moest er een hekje bestormd worden, maar daar vloog Linda met gemak overheen. Hilarisch, we hebben verschrikkelijk gelachen maar…mission accomplished!