Skip to main content

Familie shoot in de schaapskooi

By 21 juli 2017september 17th, 2021Blog, familiefotografie, life
Familiefotografie, een familie fotoshoot is leuk om te doen.

Familie shoot

Of ik een paar foto’s wilde maken van de familie. Paps en mams zouden hun 30-jarige trouwdag vieren met een etentje en eigenlijk was dat zo’n zeldzaam moment dat de familie weer even bijeen was. En ja, ze kon zelf natuurlijk ook wel even wat foto’s maken, maar beide oma’s zouden er ook zijn en het zou zo leuk zijn als ze er dan allemaal op zouden staan. Nu het nog kan. Want oma’s worden steeds ouder en door de drukte van alledag zie je elkaar niet zo vaak.
Dat was de vraag van Wendy, moeder van 2 kleintjes en met haar man samen druk met hun bedrijf; de Mosterdmakerij in Eenrum.
Ik herken dat wel. Zelfs stond en sta ik ook altijd met de camera in handen en er zijn  dus amper familieportretten waar we echt allemaal op staan. Pas achteraf, als de kinderen inmiddels groot zijn, realiseer je je dat je TE LAAT bent…géen leuke gezinsportretten meer met die schattige kleintjes! De interactie tussen jou en de kinderen, het plezier met elkaar, onbetaalbaar! Wendy bedacht zich dat op tijd en schakelde mij in voor wat portretten.

Spannend, al die schapen bij de schaapskooi.

Slecht weer scenario

Het etentje was gepland in Eext, het zou handig zijn de foto’s in de buurt te maken, voorafgaand aan het etentje. De weersverwachting beloofde niet veel soeps…wat te doen als het inderdaad heel hard zou regenen?
Ik vond een leuke locatie: de schaapskooi in Balloo. En we boften; op de dag van de shoot zouden de schapen om 16.00 uur terugkeren naar de schaapskooi, wat ten eerste natuurlijk een heel leuk gezicht zou zijn en ten tweede erg leuk voor de oudste dochter van Wendy….zij is 4 jaar en vond het eng en prachtig tegelijk. Haar papa is haar rots in de branding en met hem aan de hand durfde ze de schapen voorzichtig aan te raken. Ontzettend leuk om te zien en uiteraard geweldig om dat te kunnen fotograferen.
De shoot in de schaapskooi was hilarisch; tijdens het maken van de familiefoto vond een van de schapen dat bij oma op schoot klimmen de uitdaging van de dag was.
Een leuke locatie en een hele leuke familie: ik heb weer genoten!

 

 

 

 

 

Bewaren