Skip to main content

Zwangerschapshoot voor een geboortekaartje

By 10 oktober 2017juli 16th, 2020Blog, life, zwangerschapsshoot
Zwangerschapsshoot, studioportret zwanger stel

Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie is een tak van sport binnen de fotografie die ik niet echt op het oog had.
Via via kwam echter een verzoek binnen voor een zwangerschapshoot van een zwanger familielid en eigenlijk vond ik dat wel leuk; in mijn baan als anesthesiemedewerker heb ik regelmatig te maken met zwangeren die of een prik in hun rug willen hebben voor pijnbestrijding tijdens het bevallen of die uiteindelijk een keizersnede moeten ondergaan. Ik vind het fascinerend, het hele proces rond de komst van een baby. Gedurende mijn loopbaan heb ik ontelbare blije ouders en hun baby’s gefotografeerd op de operatiekamer, nooit wetende dat ik “later” professioneel fotograaf zou worden.
Met bovengenoemd verzoek kwam alles bij elkaar.

Geboortekaartje

Het aanstaande paar wilde graag foto’s hebben om te kunnen gebruiken voor het geboortekaartje.
Mams had het zwaar; ze was 36 weken zwanger en het waren hele warme dagen, dus de kan water met munt en citroen moest regelmatig bijgevuld worden. De ventilator maakte overuren. Ondanks dat hebben we een geweldig leuke shoot gehad, voor mij wederom een bevestiging dat portretfotografie echt mijn “ding” is. Nieuw inzicht: ook zwangerschapsfotografie vind ik prachtig om te mogen doen. Het is een vrij intieme manier van fotograferen en het feit dat ik dat vertrouwen kreeg van de aanstaande ouders heb ik erg gewaardeerd.