Skip to main content
Zwangerschapsfotografie Groningen Leek Roden

29 Jaar geleden rook het in mijn woonomgeving naar uitgereden mest. Het waren zomerse herfstdagen en ik was heerlijk aan het nestelen. De waslijn hing vol met in de zon wapperende ienie mienie babykleertjes. Het wiegje, dat mijn moeder en oma opnieuw bekleed hadden, stond klaar en ik was stiknieuwsgierig naar dat bewegelijke kindje in mijn zwangere buik. Wanneer ik rond deze tijd mest ruik, ben ik altijd weer even terug in die bijzondere tijd. Ik koester die herinneringen. Wat voor foto’s ik heb van die periode? Geen zwangerschapsfoto’s in ieder geval. Dat bestond niet. Ja, wel een paar foto’s van mij, in de wijde en verhullende zwangerschapskleding die toen gebruikelijk was. Maar gemaakt door familie, tijdens die snapshot momentjes. Zo anders dan nu. Fijn dat het nu wel bestaat:

Zwangerschapsfotografie

 

Zwangerschapsfotografie Groningen

Wat ik zo mooi vind aan de huidige tijdsgeest, is het totaal andere beeld dat we hebben van een zwangere vrouw. Of misschien moet ik het anders formuleren: het totaal andere beeld dat een zwangere vrouw nu van zichzelf heeft. Zoals gezegd was de positiekleding destijds wijd en verhullend. Je geneerde je best wel voor je grote buik, ook al wist je dat het kind en vruchtwater was dat die buik zo groot maakte. Niet lang na mijn zwangerschap kwam er voor het eerst een BN-er in het nieuws met een strak omsluitende zwangerschapsjurk. De roddelbladen stonden bol! Dat luidde echter wel de nieuwe tijd in, waarin een zwangere buik gezien mocht worden. En niet heel lang daarna mocht die zelfs bloot gezien worden en werd De Buik niet verhuld, maar trots getoond.

Zwangerschapsfotografie in Tolbert Groningen

Inmiddels fotograferen we alles , ook zwangere buiken. Ik doe het zelf met heel veel plezier, een mooie serie zwangerschapsfoto’s maken van een zwangere vrouw. Momenteel het liefst in mijn fotostudio in Tolbert, omdat het weer op dit moment niet lekker is voor een zwangerschaps fotoshoot buiten. Maar zodra de zon weer schijnt ga ik graag dat gouden herfstlicht in, want dat is zó mooi! De mestlucht mag dan achterwege blijven ;). Meer weten? Klik!

Zwangerschapsfotografie Groningen Leek Roden