Skip to main content

Newbornshoot en Corona

By 13 maart 2020Blog
Een slapende baby, omwikkeld in een roze doek.

Newbornshoot

Zoals ik al eerder verklapt heb ga ik met Kleij & Co meer aanbieden dan alleen bruidsfotografie. Een nieuw item zal newbornfotografie zijn. Een newbornshoot is voor mij een natuurlijke aanvulling op wat ik al doe: liefde vastleggen. Het resultaat van die liefde en  het nieuwe onderwerp van liefde is zo leuk om te fotograferen! Hoe iedere baby hetzelfde is en hoe toch ook iedere baby zo volstrekt uniek is; ik vind het fascinerend.

Geboortefotografie

Tijdens de dagen dat ik “hobby” in mijn vak als anesthesie-assistent, assisteer ik regelmatig bij keizersnedes. Ik geniet daar iedere keer weer van. De geboorte zelf, het proces wat het kindje ondergaat in het uur na de geboorte: leren ademhalen, roze worden, het intrekken van de huidsmeer, het geleidelijke ontwikkelen van drinkbehoefte en zoeken naar mama’s borst; fantastisch om van dichtbij mee te mogen maken. En hoewel ik mijzelf niet profileer als geboortefotograaf zijn er toch inmiddels al heel wat ouders die profiteren van mijn skills, want wanneer er tijd en gelegenheid voor is en de situatie het toelaat maak ik graag wat mooie foto’s voor ze. Zó jammer alleen dat het gros van de ouders met een smartphone aan komt zetten, in plaats van een “degelijke” camera! Zulke bijzondere foto’s, zo’n bijzondere gebeurtenis…dat verdient toch foto’s van een goede kwaliteit?

Workshop newbornfotografie

Om alle tips en tops te leren die komen kijken bij een newbornshoot heb ik onlangs een workshop gevolgd bij Marjan Laban. Het was een lange en intensieve dag, maar vreselijk leuk en gezellig om te doen. Marjan heeft jarenlange ervaring en ik heb veel van haar kunnen leren. Inmiddels sta ik te popelen om zelf aan de slag te gaan in mijn eigen fotostudio, maar….

Fotoshoot en corona

Sinds gisteren adviseert de regering om ons allemaal low profile te houden. Om die reden wil ik voorlopig geen newbornshoots doen; de kindjes zijn nog zo verschrikkelijk kwetsbaar en ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik ze eventueel zou besmetten met een virus waarvan ik zelf niet weet dat ik het bij mij draag.
Hetzelfde geldt voor kennismakingsgesprekken; ik stel voor om die niet live te doen, maar via een skypegesprek. Niet zo leuk als elkaar live te ontmoeten, maar op dit moment denk ik wel de verstandigste manier. En dan maar hopen dat we deze nare periode gauw achter ons kunnen laten!
Tot Skyps (of mails natuurlijk)!