Skip to main content

Alleen een trouwreportage

By 13 augustus 2023Blog
trouwreportage Leek Nienoord Kleijenco

Soms kiest een bruidspaar voor een kleine bruiloft en heeft dan geen behoefte aan een trouwreportage van de hele trouwdag.

Trouwreportage

Het meest gebruikelijk bij een trouwdag is een trouwreportage: het bruidspaar kiest voor een trouwfotograaf die de hele dag komt vastleggen. Te beginnen bij het aankleden, vervolgens de first look, het verslag van de ceremonie, de toost en taart, het diner en het feest. Een apart onderdeel van de gehele bruidsreportage is de fotoshoot van het bruidspaar alleen en de familie- en groepsportretten. Dit wordt als geheel verwerkt in een mooi trouwalbum, wat een mooi verhaal laat zien van de trouwdag.

Kleine bruiloft

Sinds corona bestaan er ook kleine bruiloften. Gelukkig niet meer noodzakelijk vanwege de pandemie, maar het heeft mensen wel op een idee gebracht. Een bruiloft kun je groots en uitbundig vieren, maar een kleine bruiloft heeft ook z’n charmes. Bovendien heeft in deze tijd van hoge inflatie niet iedereen meer zoveel te besteden voor een grootse bruiloft. Ik zie dat meer stellen kiezen voor een kleine bruiloft. Samen met naaste familie, in kleine kring. Wel met een mooie trouwjurk en een trouwkostuum, een diner met elkaar, maar niet het grootse en uitbundige. De vraag die zij zichzelf dan vaak stellen: “willen wij wel een complete trouwreportage?”

Wel of geen trouwfotograaf

Een trouwreportage kost meestal een behoorlijk bedrag en, zeker wanneer je midden in het trouwseizoen trouwt, veel trouwfotografen willen liever geboekt worden voor hele trouwdagen dan voor alleen een kleine bruidsreportage. Eenmaal daarvoor geboekt kan men dan immers geen “grote” bruiloft meer aannemen.
Helaas zie ik op social media en in whatsappgroepen regelmatig berichten voorbij komen van zichzelf professionele fotograaf noemende collega’s, die op een laat moment een bruiloft afzeggen en hun bruidspaar daarmee een hoop stress bezorgen. Ik vermoed dat er een grotere bruiloft of opdracht op hun pad kwam waar zij liever voor kozen.
Kort gezegd: het kan voor een bruidspaar lastig zijn om een trouwfotograaf te vinden die te boeken is voor alleen een trouwreportage.

Kleine trouwreportage

Zelf vind ik het leuk, kleine trouwreportages fotograferen. Af en toe een grote trouwreportage doen vind ik ook leuk, maar het is niet mijn core business. Het zijn lange en intensieve dagen, met zowel vooraf als achteraf een hoop uren werk waar je als bruidspaar geen weet van hebt. Ik heb een heleboel collega’s die dat graag en als broodwinning doen, maar ik kies ervoor om dat slechts in beperkte aantallen te doen. Omdat ik het maken van een trouwreportage wel erg leuk vind, bied ik daarom kleine trouwreportages aan, speciaal bedoeld voor de paren die kiezen voor een kleine en intieme bruiloft.

Is dit nu precies wat jullie zoeken, neem dan contact met met op.
We bespreken wat jullie wel en niet willen en ik zal jullie een op maat gemaakte offerte sturen.
Deze kleine reportages zijn altijd, net zoals de grote trouwreportages, inclusief een trouwalbum. Want het zijn memorabele foto’s, daar hoort altijd een album bij.