Storytelling bruidsfotografie

Jullie gaan trouwen; gefeliciteerd! Een grote stap die jullie in volle overtuiging gaan zetten. Je kiest voor elkaar. Waarom? Ja; nu gaat het over jullie verhaal. Jullie eigen specifieke en minder specifieke kenmerken, verlangens, antwoorden, gevoelens. Want leg dat maar eens uit, waarom je juist voor deze partner kiest.

De reden dat ik fotograaf ben, is omdat ik gefascineerd ben door relaties. Liefdesrelaties zijn prachtige relaties om vast te leggen, dus je begrijpt dat ik dol ben op bruidsfotografie. Niet voor niets noem ik mijzelf de Fotograaf van de Liefde.

Door de voorbereidingen en gesprekken, die ik vooraf met jullie heb, ken ik jullie verhaal en achtergrond. Ik weet wat jullie verwachten van de trouwdag en waar jullie op hopen. Dat geeft mij context om het verhaal te kunnen vertellen, de zogenaamde visual storytelling. De details, de interacties, de gewisselde blikken, de emoties; dat zijn belangrijke ingrediënten voor het totale verhaal. Mijn second shooter en ik richten ons daarop, wat betekent dat wij ons werk grotendeels ongemerkt doen.

Het resultaat zal jullie eigen sprookjesboek zijn; een prachtig album, waarin het verhaal van jullie liefde en jullie trouwdag wordt verteld.

Wat waren jullie geweldig! Wat waren wij blij dat jullie bij onze trouwdag aanwezig waren. Zulke leuke, grappige, bijzondere ideeën wat heeft geleid tot enorm mooie en bijzondere foto's. Tijdens het eerste gesprek al gelijk een enorm klik ...bijzonder! Maar juist door deze klik was het helemaal niet meer spannend dat jullie de hele dag ons gingen fotograferen...het verliep allemaal zo smooth...alles maar dan ook alles was goed, fijn, genieten met jullie! Inmiddels ons prachtig fotoalbum ontvangen...je merkt dat alles met liefde is gedaan en gemaakt! Jolanda & Mirjam bedankt voor alles! Liefs Gerard & Marloes

Gerard & Marloes

Op de mooiste dag van ons leven hadden wij iemand nodig die deze mooie dag vast zou leggen alsof je die dag er zelf bij was. En dat hebben de fotografen van Kleij en Vermist perfect gedaan. Jolanda en Janet hebben ons meegenomen is een fotowereld waar wij zelf niet besefte dat hij zo mooi kon zijn. Voor onze trouwerij aan hebben wij een kennismakingsfotoshoot gedaan. Deze bestond bij ons uit een loveshoot/zwangerschapsshoot aangezien ik voor de trouwerij zwanger was van onze lieve zoon. S ‘Morgens vroeg om 7 uur op een koude winterse dag hebben wij bij zonsopgang een perfecte plaatje mogen schieten. Nadat we deze foto ontvingen, wisten wij dat het op onze trouwdag ook goed zou komen.
Op de dag van de trouwerij waren Jolanda en Janet de hele dag bij ons. In de ochtend was de een bij mij en de ander bij mijn toekomstige echtgenoot. Waardoor wij op beide locaties een fotograaf hadden en de momenten die we zelf miste waren vastgelegd. Toen mijn aanstaande man mij ophaalde bij mijn ouderlijkhuis werden de foto van zowel buiten als binnen genomen. Zo kwamen onze reactie van beide kanten goed op de foto.
Naderhand toen we de foto’s aan het bekijken waren. Waren wij echt blij dat we twee fotograven hadden. Over de hele dag hebben wij hun niet vernomen en hebben wij heerlijk kunnen genieten van onze dag. Op de foto’s is dit ook duidelijk te zien en wij vinden de werkwijze van Jolanda en Janet super. De foto’s zijn spontaan en vol emotie vast gelegd. Waardoor je bij het zien van de foto’s het gevoel en de liefde van die dag weer herbeleeft.
Jolanda en Janet zijn twee fotograven waar het heel plezierig is om mee te werken. Ze denken met je mee en hebben leuke ideeën. Ze vullen elkaar perfect aan door allebei hun verschillende kijk op fotografie en hun kwaliteiten. Voor ons was deze dag niet alleen een mooie herinnering in onze gedachten maar blijft hij voor altijd bij ons met alle mooie momenten die zijn vast gelegd door deze fotografen, Kleij en Vermist.

Erik & Suzanne

Wat zijn we blij en dankbaar dat wij deze fotografen hebben mogen ontmoeten en dat zij onze bruiloft wilden vastleggen. Vanaf het begin tot het eind hebben ze mee gedacht en ze deden net dat stapje extra en wisten al onze emoties perfect vast te leggen, waar wij heel dankbaar voor zijn. De kennismaking was direct ontspannen en voelde vertrouwd. En we zijn ontzettend blij met de foto’s en het album. Zeker aan te raden!

Martijn & Nelleke

Wij zijn supertevreden! Van begin tot eind een heel fijne en flexibele samenwerking, mooie foto's met veel aandacht voor onze persoonlijke wensen en gewoon heel prettige, relaxte dames om erbij te hebben op onze trouwdag! Wij bevelen ze van harte aan!!

Peter & Eva

Janet & Jolanda hebben onze bruiloft geweldig gefotografeerd! Twee super leuke enthousiaste creatieve dames! Ze nemen echt de tijd om mooie foto's te maken! Onze dag was echt compleet met deze twee dames!

Robin & Bianca

Second shooter

Bij het maken van een trouwreportage werk ik altijd samen met een second shooter. Die fotograaf kies ik uit mijn netwerk van oud-studiegenoten van de Fotoacademie.

Wij hebben allemaal onze eigen specialisatie. Mijn collega’s zijn vooral documentair fotograaf en zien de details, de sfeer, maar ook het overzicht op het geheel. Zelf ben ik vooral portretfotograaf. Ik kom dichterbij, zie de mens, de emoties en de interacties.

Een huwelijk fotograferen doen we met heel veel plezier; we vinden het altijd leuk om een dag samen te werken en vormen, samen met jullie, een gelegenheidsteam. Het grote voordeel voor jullie: twee bruidsfotografen zijn vier ogen tijdens de jullie bruiloft.

De feedback die we krijgen, is: “wat we zo leuk vonden is dat jullie dat plezier ook zo enorm uitstralen.” Of: “we zien de sfeer zoals wij die de hele dag en avond gevoeld hebben ook echt terug in jullie foto’s.” Dit soort opmerkingen maken ons blij, want dat is precies onze missie.

Werkwijze

KENNISMAKING

Ik kom bij jullie thuis (of jullie komen op mijn kantoor, wat je wilt) om kennis te maken en jullie wensen te bespreken. Op basis daarvan kies ik een bij mij aangesloten fotograaf om samen jullie trouwdag te fotograferen. Tijdens dit gesprek krijgen jullie volop de gelegenheid om even te bladeren in de trouwalbums die ik heb gemaakt.

VOORBEREIDING

Om ons maximaal voor te bereiden verdiepen mijn collega en ik ons in jullie verhaal, het uiteindelijke draaiboek en de locaties van de festiviteiten. Indien gewenst help ik jullie met nadenken over de planning van jullie dag, met name over de tijdschema’s, want ik heb ervaren dat bruidsparen dat soms best lastig vinden.

DE TROUWDAG

Mijn collega en ik splitsen ons op, zodat een van ons de bruid kan fotograferen bij haar voorbereidingen, de ander gaat naar de bruidegom. Daarna werken wij vanuit verschillende invalshoeken, om alle bijzondere momenten en details te kunnen vastleggen. We gaan mee in de flow van de dag, zodat jullie maximaal ontspannen kunnen genieten.

Bruidsfotografie; trouwfotograaf; Second shooter fotografeert de bruid die in aantocht is.

NA DE BRUILOFT

Jullie gaan op vakantie en ik ga aan de slag met het bewerken van jullie foto’s. De dag na de bruiloft stuur ik jullie een paar foto’s die jullie kunnen delen op social media. Reken voor het bewerken van de complete reportage op een week of 5. Tijdens dit proces houd ik jullie regelmatig op de hoogte van de vorderingen en af en toe stuur ik jullie een foto waarvan ik vind dat je die echt nu moet zien 😉. Wanneer jullie weer opgeslokt zijn door de dagelijkse bezigheden ontvangen jullie mijn uitnodiging voor de oplevering van de foto’s; tijd om de trouwdag nog eens helemaal opnieuw beleven via ons verhaal.

EXTRA EN GRATIS PHOTOSHOP SERVICE

Behalve dat ik de foto’s professioneel nabewerk, retoucheer ik ook. Want je zult zien dat je net die dag een vervelende pukkel in je gezicht hebt, of een zichtbare blauwe plek, een muggenbeet, bedenk het maar. Genoeg om stress van te hebben. Hoeft niet; ik fix het!

FOTOALBUM

Ik geloof in fotoalbums. Ja, jullie krijgen de reportage ook op een USB stick, maar zelf vind ik dat een verhaal het mooist tot zijn recht komt in een mooi fotoalbum. Daarom lever ik standaard een USB stick EN een fotoalbum. Om heerlijk in te kunnen bladeren en het aan iedereen te kunnen laten zien. En om de hele dag zo nog vele malen te kunnen herbeleven.

EXTRA AFDRUKSERVICE

Naast de levering op een USB stick en in het fotoalbum plaats ik de foto’s ook in een online gallery. Met behulp van een wachtwoord kunnen jullie familie en vrienden uitnodigen om jullie foto’s bekijken. Er is daar ook een mogelijk tot het bestellen van foto’s, in allerhande soorten, maten en producten. Handig voor de opa’s, oma’s, ouders, ooms en tantes en iedereen die graag een foto zou willen hebben.

Behalve fotoalbums kan ik jullie ook voorzien van afdrukken, op maat gemaakt lijstwerk en portretboxen. Meer informatie geef ik jullie bij de oplevering van de foto’s.

Tarieven

De prijs voor een trouwreportage is € 1355 voor 6 uur fotografie op jullie trouwdag.
Willen jullie meer uren? Dat kan, jullie kunnen kiezen uit verschillende pakketten.
Topkwaliteit trouwfotografie, dat willen jullie toch ook?

Bij deze prijs is inbegrepen:

6 uur bruidsfotografie
Minimaal 250 trouwfoto’s in hoge resolutie op een luxe USB
Twee bruidsfotografen
Kennismakingsgesprek en een oplevergesprek
Binnen 1 dag na de bruiloft een preview voor op social media
Een mooi luxe trouwalbum met 24 pagina’s
Jullie eigen trouwfoto app + slideshow

Column

$ 99

Per Month

6 uur bruidsfotografie
Twee bruidsfotografen
Kennismakingsgesprek en een opleveringsgesprek
Minimaal 250 trouwfoto’s in printkwaliteit op een luxe USB
Een mooi luxe trouwalbum met 24 pagina’s
Binnen 1 dag na de bruiloft een preview voor op social media
Jullie eigen trouwfoto app + slideshow

Column

$ 99

Per Month

Extra’s

LOVESHOOT OF SAVE-THE-DATE SHOOT

Wanneer jullie mij boeken als jullie bruidsfotograaf, bied ik korting aan op een loveshoot of een save-the-date shoot. Op die manier kunnen jullie aan mij wennen als fotograaf en hebben jullie mooie foto’s die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een save-the-date kaart of voor jullie trouwkaart.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Neem contact met mij op voor een afspraak.