Skip to main content
 

trouwfotograaf Groningen

Voor een storytelling beeldverhaal van jullie bruiloft

 

we zien alle kostbare momenten

 

warme en kleurrijke foto's

Storytelling bruidsfotografie

Storytelling bruidsfotografie, dat is wat ik doe.

Ik ben trouwfotograaf Jolanda Kleij en vertel heel graag jullie verhaal.
Een mooie huwelijksceremonie, met al jullie dierbaren erbij, een trouwfeest met onbeperkt dansen, zingen en lachen, wat heerlijk dat dat weer mogelijk is!

Als trouwfotograaf sta ik volledig tot jullie beschikking.
Kennismaken kunnen we via videobellen of ik kom bij jullie langs, net wat jullie wensen zijn.
(Wist je trouwens dat dat kennismaken volledig gratis en vrijblijvend is?)

We maken een plan: wat voor bruiloft gaan jullie organiseren? Waar willen jullie trouwfoto’s van hebben? Willen jullie een of twee trouwfotografen?

Jullie gaan het leven vieren en ik zorg voor een beeldverhaal van die dag middels storytelling bruidsfotografie.

Jullie verhaal in een trouwalbum

Door de gesprekken die ik voor jullie trouwdag met jullie heb, ken ik jullie verhaal en weet ik wat jullie verwachten van de trouwdag. Dat geeft mij context om het verhaal te kunnen vertellen, de zogenaamde visual storytelling bruidsfotografie. De details, de interacties, de gewisselde blikken, de emoties; dat zijn belangrijke ingrediënten voor het totale verhaal. Daarom  richten mijn second shooter en ik ons daarop, wat betekent dat wij grotendeels ongemerkt fotograferen.
Het resultaat zal jullie eigen boek zijn; een prachtig trouwalbum, waarin het verhaal van jullie liefde en jullie trouwdag wordt verteld.

groot luxe trouwalbum met bijpassende lederen opbergdoos
Bruidsfotografie; trouwfotograaf bij emotioneel moment bij bruid en moeder van de bruid.
Bruidsfotografie; trouwfotograaf bij emotioneel moment bij bruid en moeder van de bruid.

Second shooter

 Bij het maken van een trouwreportage werk ik meestal samen met een tweede bruidsfotograaf.
Twee bruidsfotografen betekent namelijk geen twee maar vier ogen op jullie trouwdag! Stel je voor: wij zien alles, zijn overal en kunnen op die manier alle mooie momenten en emoties vangen. Dat begint al tijdens de voorbereidingen; omdat wij ons opsplitsen kunnen we het voorbereiden van de bruid, maar ook het aankleden van de bruidegom fotograferen. Vooraf heb je geen idee over wat een bijzondere gebeurtenis dat is en wat een hoop emoties daarbij komen kijken, daarom is het zó waardevol om dat later van elkaar terug te kunnen zien.

Wat waren jullie geweldig! Wat waren wij blij dat jullie bij onze trouwdag aanwezig waren. Zulke leuke, grappige, bijzondere ideeën wat heeft geleid tot enorm mooie en bijzondere trouwfoto's. Tijdens het eerste gesprek al gelijk een enorm klik ...bijzonder! Maar juist door deze klik was het helemaal niet meer spannend dat jullie de hele trouwdag ons gingen fotograferen...het verliep allemaal zo smooth...alles maar dan ook alles was goed, fijn, genieten met jullie! Inmiddels ons prachtige fotoalbum ontvangen...je merkt dat alles met liefde is gedaan en gemaakt! Jolanda & Mirjam bedankt voor alles! Liefs Gerard & Marloes

Gerard & Marloes

Op de mooiste dag van ons leven hadden wij iemand nodig die deze mooie dag vast zou leggen alsof je die dag er zelf bij was. En dat hebben de fotografen van Kleij en Co perfect gedaan. Op de dag van de bruiloft waren Jolanda en Janet de hele dag bij ons. In de ochtend was de een bij mij en de ander bij mijn toekomstige echtgenoot. Omdat wij op beide locaties een fotograaf hadden, zijn de momenten die we zelf misten mooi vastgelegd. Daarom waren wij echt blij dat we twee bruidsfotografen hadden.
De bruidsfoto’s zijn spontaan en vol emotie vast gelegd. Daardoor herbeleef je, bij het zien van de foto’s, het gevoel en de liefde van die dag weer.
Jolanda en Janet zijn twee fotografen met wie het heel plezierig werken is. Ze denken met je mee en hebben leuke ideeën. Voor ons was deze dag niet alleen een mooie herinnering in onze gedachten, maar blijft hij voor altijd bij ons met alle mooie momenten die zijn vast gelegd door deze fotografen, Kleij en Co.

Erik & Suzanne

Wat zijn we blij en dankbaar dat wij deze fotografen hebben mogen ontmoeten en dat zij onze bruiloft wilden vastleggen. Vanaf het begin tot het eind hebben ze mee gedacht en ze deden net dat stapje extra en wisten al onze emoties perfect vast te leggen, waar wij heel dankbaar voor zijn. De kennismaking was direct ontspannen en voelde vertrouwd. En we zijn ontzettend blij met de foto’s en het album. Zeker aan te raden!

Martijn & Nelleke

Wij zijn supertevreden! Van begin tot eind een heel fijne en flexibele samenwerking, mooie bruidsfoto's met veel aandacht voor onze persoonlijke wensen en gewoon heel prettige, relaxte dames om erbij te hebben op onze trouwdag! Wij bevelen ze van harte aan!!

Peter & Eva

Janet & Jolanda hebben onze bruiloft geweldig gefotografeerd! Twee super leuke enthousiaste creatieve dames! Ze nemen echt de tijd om mooie foto's te maken! Onze dag was echt compleet met deze twee dames!

Robin & Bianca
Voorbereidingen van de bruidegom op zijn trouwdag, das strikken.

Kennismaking

Ik kom bij jullie thuis (of jullie komen naar mijn fotostudio in Tolbert) om kennis te maken en jullie wensen te bespreken. Omdat ik álles wil weten, vraag ik jullie het hemd van het gat. Bijvoorbeeld: hoe zijn jullie samen, op wat voor manier staan jullie in het leven, wie zijn jullie beste vrienden en wie zijn dierbare familieleden. Dat worden de puzzelstukjes van de storytelling trouwfoto’s die ik tijdens jullie trouwdag maak.
We bespreken of jullie een of twee fotografen wensen en jullie krijgen volop de gelegenheid om te bladeren in de trouwalbums die ik heb gemaakt.

Voorbereiding

Om mij maximaal voor te bereiden verdiep ik me in jullie verhaal, het draaiboek van jullie trouwdag en de locaties van de bruiloft. Ook help ik jullie met nadenken over de planning van alle fotomomenten tijdens jullie trouwdag en graag kom ik in contact met jullie ceremoniemeester, om alles te bespreken omtrent die fotomomenten.

Jullie trouwdag

Mijn co-fotograaf en ik splitsen ons op. Een van ons gaat de bruid fotograferen bij haar voorbereidingen, de andere fotograaf gaat naar de bruidegom. Daarna werken wij vanuit verschillende invalshoeken, om alle bijzondere momenten en details tijdens de trouwceremonie te kunnen vastleggen. We gaan mee in de flow van de dag, zodat jullie maximaal ontspannen kunnen genieten.

Kleine bruiloft

Misschien zijn jullie al eerder getrouwd geweest en wordt deze trouwerij een intieme bezegeling van een nieuwe liefde middels een klein feestje?
Er kunnen meerdere redenen zijn voor  een kleine bruiloft.
Ik kan mij voorstellen dat jullie wensen qua bruidsfotografie dan ook anders zijn.
Normaliter werk ik met een second shooter. Voor kleine(re) bruiloften kan ik echter een op maat gemaakt pakket leveren. Denk daarbij aan slechts een fotograaf en minder uren.
Vraag mij om een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte.

Bruidsfotografie; trouwfotograaf; Bruidspaar proost met alle gasten

Na de bruiloft

Jullie gaan op huwelijksreis en ik ga aan de slag met het bewerken van jullie trouwfoto’s. De dag na de bruiloft stuur ik jullie een paar bruidsfoto’s die jullie kunnen delen op social media. Reken voor het bewerken van de complete bruidsreportage op een week of zes. Wanneer jullie weer opgeslokt zijn door de dagelijkse bezigheden ontvangen jullie mijn uitnodiging voor de oplevering van de trouwfoto’s; tijd om de trouwdag nog eens helemaal opnieuw beleven via onze storytelling bruidsfotografie.

Bruidsfotografie; trouwfotograaf; De moeder van de bruid concentreert zich op het aanbrengen van haar oog make-up

Fotoalbum

Ik geloof in fotoalbums. Jullie krijgen de bruidsreportage digitaal, maar zelf vind ik dat storytelling bruidsfotografie het mooist tot zijn recht komt in een mooi fotoalbum. Daarom lever ik standaard digitale foto’s EN een fotoalbum. Om heerlijk in te kunnen bladeren en het aan iedereen te kunnen laten zien. En om de hele trouwdag zo nog vele malen te kunnen herbeleven.

Afdrukservice

Natuurlijk willen jullie de mooiste foto van jullie trouwdag ergens aan de muur hangen: hoe groter hoe beter. Ook daar kan ik jullie bij helpen.

Behalve fotoalbums lever ik ook fotoafdrukken, wall art, fotocanvas, op maat gemaakte fotolijsten en portretboxen.

Bij de oplevering van de bruidsreportage vertel ik jullie er graag alles over en laat jullie zien wat de mogelijkheden zijn.

Tarieven

Zoveel mensen en zoveel wensen.

Bij mij heb je keuze: een of twee fotografen. Gaat het om een kleine bruiloft of een grote bruiloft?

Mail mij gerust jullie wensen, ik maak dan voor jullie een op maat gemaakt tarief en overleg dat met jullie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voorbeeldpakket

1495

6 uur - 1 fotograaf

6 uur bruidsfotografie

een kennismakingsgesprek en

een feestelijk oplevermoment van de reportage

een mooi trouwalbum van 20 x 20 cm met 24 pagina’s

binnen een dag een preview voor op social media

online galerij van waaruit gedownload kan worden

 

Bruidsfotografie; trouwfotograaf; Mooie wolken boven het Middag-Humsterland geven een prachtige achtergrond voor de bruidsreportage De bruidssluier waait mooi omhoog door de wind.