eventfotografie

Event

Het kan van alles zijn: een memorabele verjaardag, een jubileum, een congres, een bedrijfsfeest, de opening van een bedrijf, de lancering van een product.

Waarom eventfotografie

Voor je bedrijf: gasten kunnen de foto’s gemakkelijk delen, wat jouw bedrijf meer exposure geeft. Bovendien vinden gasten het vaak leuk om op de foto te gaan; ze hebben zich  netjes gekleed en hun best gedaan op hun uiterlijk. De gemaakte foto’s kunnen goed gebruikt worden als marketing materiaal op de website of nieuwsbrief.
Dat geldt ook voor events in de privesfeer; de reden dat er een fotograaf ingehuurd wordt is meestal omdat het een belangrijk event is voor de betrokkenen.

Doel van de foto’s

Voor ik voor jou aan de slag ga wil ik graag wat meer weten over het event. Waarom is het georganiseerd, wat gaat er met de foto’s gebeuren en om wie draait het event? Met deze informatie weet ik waar en op wie ik moet letten, waar de focus van de fotografie moet liggen en wat voor sfeer ik moet vangen.
Om een voorbeeld te geven: iemand vroeg mij haar laatste verjaardagsfeest te fotograferen, want diegene had niet lang meer te leven. Ze vertelde mij dat het niet de bedoeling was dat dit een afscheidsfeestje zou zijn, maar een echt verjaardagsfeest. Ik zorgde er dan ook voor dat ik een vrolijke sfeer fotografeerde, die van een feestje. Het verdriet bleef buiten beeld.

Werkwijze

We bespreken samen wat de achtergrond van het event is en waar de fotografie voor bedoeld is. Hoe de foto’s geleverd moeten worden. Wat eventuele speciale wensen zijn. Op basis daarvan stuur ik een vrijblijvende offerte.

Levering

De foto’s worden geleverd zoals we vooraf besproken hebben.
Fotografie is altijd inclusief professionele nabewerking en onbeperkt gebruiksrecht voor de opdrachtgever.

Extra service mogelijkheden

Gebruiksrechten van foto’s door derden
Het is mogelijk de foto’s voor gebruik aan één of meerdere relaties beschikbaar te stellen. In beginsel ontvangt alleen de opdrachtgever gebruiksrecht. Desgewenst kan de opdrachtgever het gebruiksrecht voor derden afkopen. De opdrachtgever regelt de distributie.
Kosten: € 250 per event, ongeacht aantal foto’s.

Opbouwen studio op locatie
Voor portretfotografie
€ 125

Fotoboek van het event
Voor op de koffietafel, of als relatiegeschenk
Ontwerp: € 200
Drukkosten: afhankelijk van het gekozen boek en de oplage

Second Shooter
Een extra fotograaf voor grotere evenementen of complexe opdrachten. Ik werk met verschillende collega’s, met ieder hun eigen stijl. Afhankelijk van het event zoek ik een passende collega.
De prijs is afhankelijk van de omstandigheden.

Health-I-Care-UMCG-2017-Jolanda Kleij Fotografie 34

NVAM 14e Masterclass

La Traviata in boerenschuur

Health-I-Care-UMCG-2017-Jolanda Kleij Fotografie 34

EU event in UMCG

NVAM 10e masterclass

Event business fotografie

250

vanaf en excl. BTW

1,5 uur fotografie op lokatie

€ 100 per uur extra

levering als afgesproken

excl. reis- en parkeerkosten

reiskosten 0,35/km